Zsűri-szemmel: Rába(p)ART Társulat (Ikervár)

Az ikervári Rába(p) ART társulat Jack London: Osztozkodás cím művéből készült darabot hozta el a komlói eseményre.  Rövid ajánlást küldtek a produkcióhoz, amely a fesztivál legrövidebb időtartamú (35 perc) előadása volt.


” A New Yorkban grasszáló rablópáros trükkös, izgalmas osztozkodásában az ebül szerzett nagy kincs – végül ebül vész el. „Azt hiszem, éppen annyi tolvaj van a tisztességes emberek, mint a tolvajok között”. /Matt/

Az értékelést Németh Ákos kezdte azzal, hogy igazából egy tanmesét láthattak a nézők, s ennek a tanulsága kitalálható volt. Ez a szöveg miatt is alakult így. Úgy fogalmazott, kicsit békétlen maradt az írott rész miatt, ő azt szereti, ha téttel bír valami a néző számára, aki így izgulhat. Az előadást kicsit tempósabbra, a rendezést sűrűbbre vette volna. Ő kíváncsi lenne arra, hogy milyen a csoport, amikor nagyobb lélegzetű produkció színpadra állításába is belevágnak.

Hűvösvölgyi Ildikó a vibrálást, lüktetést hiányolta a produkcióból, így nem érezte a történet valódi izgalmát. Ugyanakkor látott hatásos színészi megnyilvánulásokat.

 

Regős János arra hívta fel a figyelmet, hogy az előadás felépítése miatt minden hosszabban történt a színpadon, mint elvárható, nagyobb időlyukak keletkeztek, ami a feszültséget csökkentette.  Az egymásra való reakciókra jobban figyelnie kellene a szereplőknek és akkor még hatásosabb, tartalmasabb lesz az előadás.    

Pataki András már korábban részletesen megbeszélte a csapattal az előadást, így ő most nem tartott szakmai értékelést. 

V.R.

Kövess minket a Facebookon!

Comments are closed.