Őrizd a KASZT álmot!

Azért vannak a jó barátok, hogy megőrizzék a KASZT álmot. Így énekeltek Vastag Csabával együtt többen Súgólyuk Egyesületből a fesztivál zárónapján, kicsit átírva S. Nagy István legendás dalszövegét. Ez volt az ő üzentük városuk és egymás felé. 

Tovább a teljes cikkhez

GRB határtalanul – Komló felett az ég

Kiss Anikó nagy szívvel. Határtalan zene vele és a GRB (Gipsy Rock Band) muzsikusaival. A KASZT-on kísérőprogramként térzenét adtak ők többször. Aki meghallotta őket lecövekelt a színpad előtt, ahol a megállított levegőt betöltötte a világegyetemet átjáró ritmus és a lelkeket befúvó teremtő hang. A múlt, a gyökerek, a világ megfejthetetlen sokszínűsége, amikor a zene összekötő kapocsként, hídként tart a komlói ég alatt.  
 

Tovább a teljes cikkhez

Celldömölkre került a KASZT fődíja

A celldömölki Soltis Lajos Színház Szentivánéji álom című előadása nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját, melyet a fesztivál zárásakor adtak át a mecseki városban vasárnap. Tovább a teljes cikkhez

Zsűri-szemmel: Érmihályfalvi MÓKA színjátszó kör (Érmihályfalva)

A határon túli színházakat, az idei KASZT-on az Érmihályfalváról érkezett MÓKA színjátszó kör képviselte. Ők Molnár Ferenc Az ördög című művéből készült darabbal érkezett Komlóra.

Tovább a teljes cikkhez

Zsűri-szemmel: Rába(p)ART Társulat (Ikervár)

Az ikervári Rába(p) ART társulat Jack London: Osztozkodás cím művéből készült darabot hozta el a komlói eseményre.  Rövid ajánlást küldtek a produkcióhoz, amely a fesztivál legrövidebb időtartamú (35 perc) előadása volt.

Tovább a teljes cikkhez

Hódolat a királynőnek: mindörökké Queen

Freddy Mercury és a Queen szellemisége átölelte a KASZT-ot. Olyan nagyívű muzsikát, zenei színvonalat hozott a Budapest Jazz Orchestra (BJO) és a meghívott vendégénekesek fellépése a komlói fesztiválon, amely hallatán a várost még a viharfelhők is elkerülték, s helyette érkeztek az eget ostromló hangok. 

Ahogy Kocsis Tibor, Wolf Katival és Csordás Leventével az oldalán felkonferálta azt, hogy “Mindannyian bajnokok vagyunk”, s több száz komlói torokból kiszakadt az üdvrivalgás, annak ereje, üzenete még sokáig kíséri a lelkeket. Ezt is jelenti sokaknak ez a fesztivál. A 
 We Will Rock You, a We Are The Champions, a Bohemian Rhapsody,  a Don’t Stop Me Now és a többi sláger jazzbe öltöztetve lenyűgözte a közönséget.  
 

Tovább a teljes cikkhez

Zsűri-szemmel: Kb. 35 (Inárcs)

Az inárcsi Kb. 35 társulat rendszeres vendége a KASZT-nak, most a Ti, mint én produkcióikkal érkeztek a fesztiválra.

Tovább a teljes cikkhez

Zsűri-szemmel: Körmendi Kastélyszínház Társulat (Körmend)

Alessandro Baricco Novecento című monodrámáját mutatta be a Körmendi Kastélyszínház Társulat a KASZT-on Szép Dániel előadásában, Balázs László rendezésében. 
Tovább a teljes cikkhez

Zsűri-szemmel: Soltis Lajos Színház

A KASZT tavalyi győztese a Soltis Lajos Színház Shakespeare klasszikus művéből a Szentivánéji álomból készült produkcióval érkezett az idei fesztiválra. 
Tovább a teljes cikkhez

Zsűri-szemmel: Súgólyuk Színház (Komló)

A házigazda komlói Súgólyuk Színház a Még egyszer hátulról című komédiát mutatta be a KASZT-on.  Tovább a teljes cikkhez