INDUL A CSATORNÁZÁS KOMLÓN

INDUL A CSATORNÁZÁS KOMLÓN

A napokban megkezdődött Komló egyik legnagyobb idei fejlesztési projektje: a város utcáinak csatornázása. A több szakaszban, nyár végéig tartó munkák után Komló csatorna-ellátottsága 99,3%-ra fog emelkedni.

Közel fél tucatnyi utcát érint városszerte – többségében Somágon – az 1,1 milliárd forintos összköltségvetésű projekt szennyvíz csatornázási része, amellyel nagyon régi adósságát törleszti a komlói önkormányzat. A korábban több alkalommal megígért beruházás a napokban ténylegesen is elkezdődött.

A munkagépek elsőként a Kiss János utcában vonultak fel. Ezt követi a Dugovics Titusz utca. A további helyszíneken lépcsőzetesen indul majd a munka a kivitelező által elkészített és folyamatosan aktualizált ütemterv szerint. A részletekről és a várható közlekedései fennakadásokról minden érintett lakót tájékoztatni fog a kivitelező. Az előrehaladástól függően az előzetes ütemterv is változhat, természetesen a tulajdonosokat erről is informálni fogják.

„Mindenkitől türelmet és megértést szeretnénk kérni, akinek a hétköznapi közlekedését akadályozza a csatornaépítés a következő hetekben-hónapokban” – fordult az érintettekhez Polics József polgármester. „Ez a beruházás az egész város közös ügye, támogatása mindenki érdeke. Ha elkészül, akkor országosan is kiemelkedően magas, 99,3%-os lesz a csatornaellátottság. Ez nem csak környezetvédelmi és kényelmi szempontból előrelépés, de az összközműves otthonok a város vonzerejét is növelik.”


Comments are closed.